KROPP CHALLENGE

"Cykla så långt tills att vägen tar slut, bär in din packning till foten av berget, klättra upp till toppen och sedan ta dig hela vägen hem igen. Kropp Challenge är en hyllning till äventyraren Göran Kropp och hans expedition till Mount Everest 1995/1996." Så skriver Renata Chlumska som är initiativtagaren till utmaningen. Det går ut på att cykla från sin hemort till Kebnekaise, bestiga berget, ta isg tillbaks ner och sedan hem igen – allt av egen kraft.

I vårt genomförande väljer vi att starta från Yttersta Tvärgränd, Skinnarviksberget i Stockholm som även är den plats där Göran Kropp startade sin expedition 1995. Vi planerar sedan att ta vägen via Enköping, Falun och Östersund för att sedan till stor del följa E45 norrut mot Nikkaluokta fjällstation där vi parkerar cyklarna inför toppbestigningen. Sträckan blir lite längre än om man tar kustvägen men vi får se en del nya vägar som vi inte har cyklat tidigare. För att göra utmaningen än större har vi satt ett mål att försöka genomföra detta på totalt 9 dagar. Det innebär att vi måste cykla ca 37 mil om dagen och sedan bestiga Kebnekaise, inklusive vandring från Nikkaluokta, på 1 dag. Följ nobigdealadventures på Instagram och Facebook för att se om vi lyckas.

Detta äventyr har även en större mening då vi har som mål att samla in 100 000 kr till den ideella organisationen Suicide Zero. Varje år har 500 000 personer självmordstankar, 100 000 personer genomför självmordsförsök och runt 1 500 personer dör till följd av självmord. Depression är en av de vanligaste anledningarna till sjukskrivning. Ändå är det något som upplevs som svårt att prata om. Efter att på nära håll ha upplevt de värsta konsekvenserna av psykisk ohälsa var det en självklarhet för oss att ta detta tillfälle i akt att starta en insamling som kan hjälpa Suicide Zero att göra skillnad för andra i samma situation.
 

Suicide Zero arbetar för att radikalt minska självmorden. De vill med den ideella organisationens kraft:
  • öka kunskapen och bilda opinion kring samhällsproblemet suicid
  • lyfta fram nytänkande och konkreta lösningar för att rädda liv
  • minska stigmatiseringen av psykisk ohälsa. 

Ett tillfälligt fel har uppstått med Instagramflödet. Var vänlig försök igen senare.