Tidigare äventyr

2016-2017 - Te Araroa
Jag hade länge drömt om att åka till Nya Zeeland och vandra den 3000 km långa leden Te Araroa. I december 2016 påbörjade jag den närmare 4 månader långa vandringen. 
Magnus

2015 - Norgecykling
Fick lite tid över när segeläventyret blev kortare än planerat. Flög upp till Tromsö med racerhojen, packade minimalt med utrustning, köpte en norgekarta och cyklade sedan söderut längs kusten.
Magnus

2015 - Kubasegling
Planen var att följa med på en 40 fots segelbåt för att segla över Atlanten från USA till Europa. Tyvärr blev det inte som tänkt men det blev en häftig segling till Kuba i alla fall.
Magnus

2014 - HRP
En lättviktsvandring genom Pyrenéerna. Vi gick leden HRP (Haute Randonnée Pyrénéenne) som går mellan GR10 och GR11 och strävar efter att gå på så hög höjd som möjligt.
Jonas & Magnus

2013 - Australiens ostkust
En cykeltur i Australien. Jag började i Melbourne och cyklade upp till Cairns. Färdvägen var inte så noga planerad men jag följde i huvudsak kusten med lite avstickare här och där. Blev en cykelsträcka på ca 500 mil.
Magnus

2012 - Kungsleden i gympaskor
Vi hade varit sugna på att göra en längre vandring ett tag och Kungsleden kändes som en bra början. Ända sedan vi träffade några riktigt rutinerade hikers i USA 2008 så har inställningen varit att det är lättvikt och gympaskor som gäller om man ska gå långa sträckor. Detta verkade vara väldigt ovanligt här i Sverige så vi ville prova. Slutsatsen blev att man fick gå med blöta fötter ett antal dagar men det vägde upp för lättheten ett par gympaskor innebär.
Jonas & Magnus

2012 - Smygehuk-Stockholm
Magnus och Mattias Wessel tillbringade 9 dagar med att cykla från Smygehuk längs sveriges ostkust hem till Stockholm en sträcka på 96 mil. Vi följde till stor del cykelleden "Cykelspåret" och färdades på många småvägar med få bilar ofta längs kusten.
Magnus & Mattias

2011 - Stockholm-Nordkap-Stockholm
En lättviktscykeltur, 3700 km på 15 dagar gav oss ett snitt på ca 25 mil per dag. Jag och Jonas tog våra racercyklar satte på en pakethållare på sadelstolpen, packade förstärkningskläder, ett ombyte, extra slang, lagningslappar och VISA kortet i en vattentät säck. Hotell och vandrarhem bokades och mat och energibars skickades till våra övernattningar. När allt var förberett så var det bara att trampa, många timmar i sadeln blev det. 
Jonas & Magnus

2010 - Mitt Vita Band
Drömmen om en lång skidtur i fjällen hade länge funnits. Jag funderade en del under hösten vilket start och mål jag skulle ha. När sedan Utemagasinet landade i brevinkastet och jag läste om det nystartade Vita bandet kände jag direkt att det är en utmaning jag måste anta. Jag startade min skidtur vid Grövelsjöns fjällstation och skidade med pulka ca 130 mil längs den svenska fjällkedjan upp till Treriksröset.
Magnus

2009 - Sverige Runt
Vi tillbringade 64 dagar på cykel och i kajak för att ta oss till Sveriges mest östra och västra samt nordligaste och sydligaste punkter. Vi började med att cykla med kajak på släp från Stockholm till Motala, cykla Vätternrundan, dock utan kajak. Sedan cyklade vi vidare till Svinesund och där började paddlingen längs Sveriges kust. När vi efter 215 mil i kajakerna nådde finska gränsen vid Haparanda lämnade vi kajakerna och cyklade tur och retur till Treriksröset innan vi hängde  kajakerna på släp och cyklade tillbaka till Stockholm.
Jonas & Magnus

2008 - Coast2Coast
Det var här det började, vårt första äventyr. En lite drygt två månader och 6500 km lång cykeltur från San Francisco till Washington D.C. Vi tog oss över tre bergskedjor Sierra Nevada, Rocky Mountains, Appalachian mountains och genom Nevadas öken. 
Jonas & Magnus